Skaubygda IL

Historie

Historie

Skaubygda IL - historien i korte trekk

Skaubygda IL ble stiftet 9. februar 1970. Laget har som formål å skape aktiviteter for skaubygdinger og andre interesserte i nordre del av Frogn kommune (Dal skolekrets).

Etter mange og lange dugnader for å få til en fotballbane, bygde endelig Frogn kommune en bane til oss i 1988. Vi meldte oss da inn i Norges Idrettsforbund og Norges Fotballforbund.

I løpet av få år spilte A-laget seg opp i 5. divisjon. Styrken på laget har variert, og i sesongen 2015 spiller laget i 8. divisjon.

Tidlig på 90-tallet begynte enkelte av mdlemmene å arrangere terrengkarusell, og Joggegruppa ble dannet. I 1995 arrangerte Joggegruppa det første Skaubygdaløpet, med 101 deltakere. Siden har gruppa hvert år arrangert Skaubygdaløpet, Terrengkarusellen, Bygdeidrettsdagen og Bygdeskirennet. Dette er begivenheter med mye "sjel" og stort innslag av lokale deltakere.

I 1998 utformet og laget vi våre egne tinnmedaljer i fire varianter. Disse unike skaubygdamedaljene er deltakerpremier i våre arrangementer.

1999 ble et stort år for Skaubygda IL da Frogn kommune bygget klubbhus til oss. Dette bygget, med flotte garderober, badstuer, møterom og kontorer, er hovedbase for den allsidige aktiviteten som idrettslaget driver i dag.

I februar 2010 arrangerte idrettslaget en stor familiedag ute i strålende vintervær for å markere 40 års jubileet.

Skaubygda IL

Brevikveien 29, 1455  NORDRE FROGN

post@skaubygda.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift