Skaubygda IL

Om "Løpinga i Skaubygda"

Om "Løpinga i Skaubygda"

"Løpinga i Skaubygda" er blitt et begrep både for skaubygdinger og tilreisende fra nær og fjern. Med utgangspunkt i Skaubygda Idrettspark - Dalbanen står vi bak arrangementer som etterhvert begynner å få en tradisjon på over to tiår. 

Skaubygdakarusellen er et lavterskeltilbud til alle som vil ha en regelmessig formtest vår og høst: 12 ganger hver sesong tilbyr vi terrengløp i løyper som varierer fra 200 m for de yngste barna (klasse 0-6 år!) til en knalltøff skogsløype på 6,4 km. Med sterk stigning første halvdel av løype er dette en god utfordring enten du løper det du makter eller tar det som en skogstur i et roligere tempo. Vi har i de siste årene jevnlig hatt over 100 deltakere pr uke, noe vi synes er bra i ei bygd med 500 innbyggere. Stadig flere tilreisende har også oppdaget arrangementet, blant annet skiløpere som bruker det som en fin barmarksøkt med litt kvalitet. Karusellen starter alltid siste torsdag i april og avsluttes andre uke i september.

Skaubygdaløpet er vårt største arrangement. Hoveddistansen er en nøyaktig målt halvmaraton på praktfulle skogsstier utover i Frognmarka. I tillegg er det en 7 km og barneløp. Løpet går siste søndag i mai. Med samme stigning i starten som i terrengkarusellen er Skaubygdaløpet en virkelig kraftprøve der det gjelder å disponere kreftene godt. 

I tillegg til disse løpsarrangementene er Joggegruppa også sentrale i organiseringen av Bygdeidrettsdagen på høsten. Her er øvelsestilbudet noe ukonvensjonelt, bl.a. med melkespannkasting og trillebårstafett. Den mest prestisjetunge øvelsen er imidlertid Kilometer'n - løpet over Breviksletta og opp til Dalbanen. 

    

Fra venstre: Innspurt på Dalbanen; Kilometer'n over Breviksletta; fra gul løype under Skaubygdaløpet. 

Skaubygda IL

Brevikveien 29, 1455  NORDRE FROGN

post@skaubygda.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift